Terug

Zó gaat de eindmusical altijd door!

Corona en het eindtoneel voor groep 8: MusicalFilmHuis zorgt dat het áltijd door kan gaan, zelfs tijdens een lockdown. Het creatieve team van MusicalFilmHuis, gewend om groep 8 te begeleiden bij het eindtoneel of -musical, heeft een uniek concept ontwikkeld: de MusicalFilm!

In het kort
Samen met een cultuurcoach bepalen leerlingen en leerkracht gezamenlijk waar de MusicalFilm over moet gaan en welke bijzondere locatie, naast natuurlijk de eigen school, in de eigen omgeving belangrijk is. De leerlingen nemen immers niet alleen afscheid van hun basisschooltijd, maar ook van hun kindertijd.

Als het script en de liedjes klaar zijn leren zowel de leerlingen, als de leerkracht, bijgestaan door hun coach, spelenderwijs de ‘ins en outs’ van acteren, zingen dansen én filmen. Ze repeteren hun scènes en liedjes en zingen hun liedjes in (MusicalFilmHuis heeft een mobiele geluidsstudio). Ook maken ze hun eigen dansjes met behulp van onze voorbeeldfilmpjes die doen denken aan ‘TikTok’ of games als ‘Fortnite’. Samen zorgen ze voor alles wat er verder bedacht, gedaan en gerepeteerd moet worden voordat de filmploeg komt om het allemaal vast te leggen. Dan is het even wachten tot de rode loper uit kan, want al die filmbeelden en ingezongen liedjes worden professioneel gemonteerd tot een eigen, unieke musicalfilm van 35 – 40 minuten.

Zo gaan plezier, samenwerken en cultuur- en mediaeducatie hand in hand, met als eindresultaat een spetterende speelfilm; een blijvende herinnering aan die prachtige basisschooltijd.
Pakket en kosten
Een MusicalFilm voor het basisonderwijs kost € 3.500,00 (incl. btw).

Dit pakket bestaat uit:
  • op maat geschreven musicalfilmscript en bijbehorende liedjes, zowel een ingezongen versie als een meezingversie
  • 2 dagdelen of 1 dag mobiele geluidsstudio met professionele opnametechnicus, op school of een locatie in de directe omgeving van de school
  • 1 dag professionele cameraploeg
  • 8 dagdelen coaching en begeleiding
  • 1 ‘hard copy’ van de MusicalFilm en een link naar een besloten online kanaal
Algemeen
Vanzelfsprekend is het maken van een MusicalFilm niet voorbehouden aan groep 8 of de afscheidsmusical. Elke denkbare gelegenheid kan een aanleiding zijn, zoals bijvoorbeeld een jubileum, kerst- of paasviering. Tevens is het een zeer geschikt concept om in te zetten als (onderdeel van) film- en mediaeducatie.

Neem gerust contact op om te informeren naar de mogelijkheden.
CONTACT
Klik hieronder om eerdere producties te bekijken.

‘De Wonderlijke Kerst van Japie Kiel’

‘Het Mysterie van de Allersmaborg’


Het productiekantoor is gevestigd is Groningen, het team werkt door het hele land.

MusicalFilmHuis

Miranda Bolhuis
06 - 25 14 39 48
info@musicalfilmhuis.nl
musicalfilmhuis.nl

CONTACT


Productietijd
Het team heeft ongeveer 6-8 weken nodig om alle voorbereidingen te treffen en werkt gedurende ca. 4-5 weken nauw samen met docenten en kinderen. Start dus tijdig!